SON DAKİKA

Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kuyumculardan vatandaşlara altın tavsiyesi, "Yıl sonuna kadar altında çok büyük bir yükseliş beklemiyoruz"

Kuyumculardan vatandaşlara altın tavsiyesi, "Yıl sonuna kadar altında çok büyük bir yükseliş beklemiyoruz"

Muş’ta 2100 rakımlı tesisten Japonya’ya alabalık ihracatı

Muş’un Varto ilçesinde 2100 rakımlı Bingöl Dağı‘nın eteğinde kurulan alabalık tesisinde üretilen balıklar, başta Japonya olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Elazığ’da tohumluk müracaatı yapan üreticilerin kura çekimi yapıldı

Elazığ'da sertifikalı buğday ve mercimek ekim alanlarını artırmak için tohumluk müracaatı yapan üreticilerin kura çekimi yapıldı.

Bakan Kacır Elazığ’ı Müjdeye Boğdu

Elazığ programı kapsamında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Meslek Komiteleri ve Üyeleri ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı M.Fatih Kacır, İdris Alan tarafından kendisine sunulan Elazığ İş Dünyası talep ve beklentiler raporunu inceleyerek müjdeleri birbiri ardına sıraladı.

Teminat zorunluluğu SGK Prim Taksitlendirmelerinin önüne geçiyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, istenilen teminatların, son ödeme tarihi 31 Ağustos 2023 olan SGK prim ödemelerinin 12 ve 24 ay taksitlendirmelerinin önüne geçerek mağduriyet oluşturduğunu ifade etti.

IMF verilerine göre Türkiye'nin altın rezervi ne durumda?

Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, Türkiye'nin altın rezervleri temmuzda düşüş gösterdi.

Bakan Şimşek'ten vergisiz telefon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğrencilere vergisiz olarak satılacak olan telefonlara ilişkin açıklamada bulundu.

TEKNOVA OSB’de Bin Kişilik İstihdam Hedefi

İstanbul’da tekstil alanında faaliyetlerini sürdüren Esteks A.Ş firma yetkilisi Engin Öner, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ile yaptıkları ikili görüşmeler neticesinde TEKNOVA OSB’de yatırım yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Teşvik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, depremden etkilenen illerdeki yatırımlara özel yatırım teşvik tedbirleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Başkan Alan Ekonomi Şurası’nda Elazığ ve Deprem Bölgesi’nin İş Dünyası Adına Seslendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili bakanlar ile oda ve borsa başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de yapıldı.

Başkan Alan, TOBTİM Yönetimi ile birlikte Ticaret Bakanını ziyaret etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBTİM Yönetim Kurulu Üyesi İdris Alan, TOBTİM Yönetimi ile birlikte Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak Üyelerin problemlerini iletti.

Süt Üretiminde Artış Yaşandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 artışla 867 bin 11 tona çıktı.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Şerifoğulları’nın Katılımıyla Gerçekleşti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Açık ‘100 Kadın Patron’ Listesinde 14. Sırada Yer Aldı

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl dördüncüsü açıklanan “100 Kadın Patron” listesinde üst üste dördüncü kez yer alma başarısı gösterdi.

ETSO Başkanı Alan: Manifestomuz ile ilgili kim taahhütte bulunursa başımızın üstünde yeri var.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sedat Karataş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Başkan İdris Alan ve Meclis üyeleri katıldı. Başkan Alan “Elazığ’daki tüm parti adayları seçim süreci boyunca istedikleri an konferans salonunu istedikleri an meclis salonunu açarız. Bizim tüm adaylara kapımız açık” dedi.

İdris Alan’dan Manifesto

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ iş dünyasının sorunlarının çözülmesine yönelik olarak seçimler sonrasında atılması gereken adımlar ile ilgili olarak bir manifesto yayınladı.

Elazığ’ın Kariyer Platformu elazigtsokariyer.com Hizmete Girdi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Seçim döneminde vadettikleri, Elazığ’da istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunacak platformun yoğun katılım ile gerçekleşen lansman ile hayata geçtiğini duyurdu.

“Depremin Ekonomi, Tarım ve İhracata Etkisi”

Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan depremlerin ardından imar çalışmaları başladı. Bölgede yapılması beklenen yaklaşık 450 bin konutun euronews Türkçe’nin hesaplamasına göre sadece inşaat maliyeti en az 322 milyar (17 milyar dolar) olacak. 

Başkan Çoban Elazığ İçin 23 Maddelik Öneri Açıkladı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban deprem felaketi sonrasında Elazığ ekonomi ve sanayisi için geç kalınmadan çok ivedi şekilde tedbir ve çalışmaların siyasiler ve tüm ilgili kurumlar tarafından başlatılması gerektiğini belirterek, tedbirlerin başta iş dünyası olmak üzere tüm halkı yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi…

Toplam 91 haber.